Menu Book a table Menu Book a table

Bo Bech

Copenhagen, the People and Geist

Følelsen af at stå på en badebro midt inde i en storby. At stå med bare tæer og løbe hen mod kanten og hoppe, sætte af. Den følelse lige dér, nervøsitet, angst, livsglæde, før du rammer vandet. Komme op, puste ud, tørre vandet af ansigtet og se silhuetten af København. Det er som en genfødsel.

Jeg morgenbader i vandet ved siden af Skuespilhuset. Solen står op over Operahuset og følger aksen over Amalienborg og Marmorkirken. Nyhavn, hvor jeg bor, overrendt af turister, samleplads for revl og krat af beværtninger. Nyhavn, der stadig har poesien med sig. Solen over Kongens Nytorv, den smukkeste plads i byen. Her ligger Den Kongelige Ballet, indgangen til Strøget, Rytterstatuen. Her ligger GEIST. I hjertet af hjertet af København.

Det er en gudsbenådet tid. Juni måned. Solen er her. I København, når solen kommer, bliver vi rovdyr, vi flår tøjet af, vi dropper vores hjem, som vi ellers går så meget op i, vi går ud på gaden og bruger byen. Vi tanker op, vi mediterer i solen, i byen. Vi har glemt alt om, at det var den længste vinter nogensinde.

En københavner er et menneske, der bor i verdens største landsby. Vi tror på samfundet og har en stor fællesskabsfølelse. Vi er bevidst om at bo i historisk by, men er ikke bange for forandring. En københavner er ekstremt privilegeret og har exceptionelt mange valg. En københavner får stjålet sin cykel mindst en gang om året.

København er rummelighed, vovemod, nøgenhed, tryghed og selvstændighed. Det er familie, cyklister, aftenøl, stjålne kys og stor kærlighed. Det er ekstrem æstetik og skjult skønhed. Det er havbad og kvinder i høje hæle på brosten. København er vejarbejde, blinkende pizzaskilte og duften af syrener.

Jeg åbnede GEIST, fordi jeg var træt af at være ham ,der stod med skalpellen på en egodrevet gastronomisk operation. Jeg var træt af at dissekere og obducere. Jeg savnede liv. På GEIST ankommer folk begejstrede. De nulstiller sig selv, når de går igennem døren. De lægger dagens bagage bag sig og stoler på deres intuition. Her er plads til den professionelle spiser, der går op i madhierarkier og gastronomiske dødsruter. Og der er plads til dem, der kommer for at grine, slappe af og bare spise et delikat måltid.

GEIST er livsglæde, natteliv, vildskab, fokus, tempo, samvær og holdånd. Følelsen af at stå på en badebro midt inde i en storby. At stå med bare tæer og løbe hen mod kanten og hoppe, sætte af.
Dette er GEIST. I hjertet af hjertet i København.
 
Bo Bech, København, juni 2018